keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Lontoon käsityömessut 8.10.2015 (Osa 1)

Kaikki alkoi Helsingin sanomien artikkelista  ja teki todella mieli lähteä Lontooseen käsityömatkalle. Jaoin jutun facebookiin ja kirjoitin, että kuinka ihanaa olisi lähteä Lontooseen käsityömatkalle. Heti muistui mieleen, että yksi käsityötuttavani oli käynyt Lontoossa ja kysyin häneltä. Hän kertoi, että kyllä hän on käynyt muutamissa liikkeissä ja myös käsityömessuilla. KÄSITYÖMESSUT- lamppu välähti päälle ja aloin tutkia. Se on lokakuussa. Voisi lyödä monta kärpästä samalla kerralla. On käsityömessut ja käsityöliikkeet. Bonuksena olisi vielä matka pohjois-Englantiin lapsuusystäväni luo.

Aloin katsella lentoaikatauluja- ja -hintoja. Ne olivat ihan kohtuullisia. Aikataulut sopivat oikein hyvin. Ainoa este- jonka piti ylittää on työnantaja. Pomoni antoi luvan pitää kaksi lomapäivää ja se sopivat oikein hyvin. Asiat oikein loksahtelevat paikoilleen ja sopivasti. Ei muuta kuin vain matkoja maksamaan ja pakkamaan passin mukaan.

Ennen matkaa minua huolestutti vain kaksi asiaa, että miten osaan liikkua Lontoossa ja sen, että siellä on vasemmanpuolinen liikenne. Muuten on ihan rento ote matkan suunnitteluun. Päätin lähteä heti laskettuani suoraan Alexandran palatsiin, jossa on ne käsityömessut.

Alexandran palatsin pääsisäänkäynti 
Laskeuduin Lontoon Gatwickin lentokentälle, nousin Gatwickin express-junaan, joka vei Victoria-asemalle. Sieltä ostin itselleni Oyester-matkakortin ja matkustin Lontoon metrolla Wood Green-asemalle ja sieltä lähti ilmainen messubussi Alexandra Palacelle. Pääsin istumaan yläkerrokselle ja se on aivan ihanaa ja samalla kauhistuttavaa, kaikki menee minun pääni mukaan ihan väärin. Kyllä oli totuttelemista vasemmanpuoliseen liikenteeseen. Välillä hätkähdän, että auto tulee väärälle puolelle ja tulee kolari.

Kyllä käsityömessuilla on hienot puitteet. Palatsi on mäen päällä ja sieltä on hienot näkymät keskustan pilvenpiirtäjiin. Palatsin alueella on hienoja puistoja. Ilma oli reissuni aikana lämmin ja aurinkoinen.

Metsää ei näe puilta...
Tämä oli heti ovessa vastassa. Pääsylippu maksoi 17 puntaa.
Kun siirtyy kauemmaksi niin näkee kokonaisuuden.


Jatkan aihetta seuraavissa postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti