maanantai 5. lokakuuta 2015

Kukkatätipipo

Selailin varmaan yli viikon yhtä samaa kirjaa ja ihastelin koko ajan kirjontatöitä. Mietin, että kyllähän minun täytyy päästä kokeilemaan tätä kirjontaa. Kirjontavaihtoehtoja on monenlaisia. Tutkin vanhempieni varastoa, että löytyisikö yksiväriset lapaset, joita voi tuunata uusiksi. Ei löytynyt. Kaivoin lauantaiaamuna pusseja ja löysin yhden mustan Novitan Joki- lankakerän. Päätin kutoa nopeasti pipon. Kudoin ihan peruspipon, eli 80silmukan ja löyhällä käsialalla. Vanutin ja huovutin kevyesti ja laitoin kuivumaan. Jämälangat tulivat hyvin käyttöön kirjonnassa.  Löytyi myös kirjontaneula. Siitä sitten sunnuntai-ilta vierähti, että kirjoin vain kukkia mustaan pipoon. Ilman suunnitelmia. On se aika haasteellista kirjoa neulepohjaan, mutta kyllä se alkoi sujua tunnin jälkeen. Kirjasta tuli hyviä vinkkejä ja kuvia tähän tarkoitukseen.

Minusta niistä tuli ihan kivat. Pipo on minulle liian pieni. Pipo ei saa koskaan lähteä kiristämään päätä. Muuten on asiat huonosti. ;)

Minulla pitäisi olla vielä Joki-lankaa enemmän jossain. Ehkäpä teen toisen jossain vaiheessa. Näin kivaa on ollut, että innostus on vielä päällä. Voisi ehkä kokeilla myös Suomi-Villasta huovuttaa kivan pipon ja sitten kirjoa vaikka kaikkea kivaa. Voi vitsi, miten hauskaa on kirjoa erilaisia kukkia ja kuvioita.

Toisaalta kurssi olisi kiva, saisi näin enemmän harjoitusta ja näin ollen myös varmuutta tähän kirjontaan.


Lanka: Novitan Joki, väri musta
Malli: Omasta päästä. 80silmukan pipo. Pyöreä. Huovutettu kevyesti kuumassa vedessä. 
Kirjontalangat: kaikkea mitä löytyy jämälankakassista.
Kirjontakuvio: omasta päästä. Ideoita poimittu Meite Muhu Mustrid- kirjasta



1 kommentti: