tiistai 20. lokakuuta 2015

Lontoon käsityöliikkeet: I Knit (London)

Piti pitää muutaman päivän tauon Englannin matkan postauksesta. Jatkan nyt kirjoittamista käsityöliikkeistä. Prick Your Fingersin jälkeen päätin istahtaa penkille ja syödä eväitä. Totesin silloin penkillä, että päivän tahti on aika hurja. Kun täytyi kiertää käsityökaupat ja samalla tutustua Lontooseen. Maanalainen on nopein tapa liikkua kaupungissa, mutta halusin myös matkustaa busseilla ja myöskin kävellä.

Päätin kuitenkin silloin vähän muuttaa suunnitelmia ja varata myös aikaa kierrellä Lontoota. Hyppäsin Bank-pysäkille ja kiertelin siellä pilvenpiirtäjien keskellä ja pankkiireiden keskellä. Näin myös Towein linnan ja sillan.

Kun sain kuvattua hienot pilvenpiirtäjät ja aloin pohtia Lontoon moninaisuutta. Kaupungilla on mahtava menneisyys monelta kantilta. Englanti on ollut siirtomaavaltakunta ja luin joskus kirjan, kun Lontooseen iski kolera-tauti. Se kylvi kuolemaa, pelkoa ja paniikkia.

Loppujen lopuksi kaupunki sai maineensa juuri siitä, että miten jäljitetään taudin aiheuttajan alkuperään. Siitä sitten saatiin tavan, joka toimii vielä tänäkin päivänä taudin alkuperän jäljittämisessä. Koleran alkuperä oli siis yksi vesiposti, ja kun se saatiin korjattua ja puhdistettua niin silloin tauti nujerrettiin. Yksi sen ajan epidemian voittolinja voitti ja on edelleen esikuva mikrobien alkuperän jäljittelyssä.

Lontoossa löytyy siis monta tarinaa ja monessa kaupunginosassa on kirjava menneisyys. Edellisenä iltana istuin iltaa yhdessä ravintolassa, joka oli ensimmäinen pitseria siinä alueella. Se on edelleen suosittu ruokapaikka. Nimeä en millään muista ja en ole näköjään pyytänyt kuittia, josta voin nimen tarkistaa. Ruoka on kuitenkin siellä todella hyvää. Se on italialainen paikka ja yksi perhe pitää sitä.

Kun tämä on käsityöblogi niin täytyy mennä asiaan.

Seuraava kohde on siis I Knit (London). Moni oli sanonut minulle, että jos sinne menet niin kannattaa ottaa aikaa ja neuloa siellä viininlasillisen verran. Kun saavuin liikkeeseen kello oli 16:50. Halusin myös nähdä Loopin. Joten viinilasillisen ja neulomisen voi unohtaa. Käynti oli turhan pikainen.



Osoite: 101 Lower Marsh, Lontoo
Maanalainen:Waterloo
(en löydä enää minun kirjoittamiani ohjeita, että mistä pitää kääntyä) .Muistaakseni liike on hyvin lähellä Waterloo-asemaa. Olisikohan liike 5minuutin kävelymatkan päässä asemalta. Ohje perille löytyy kuitenkin todella hyvin liikkeen nettisivuilta.
Liikkeen kotisivut: www.iknit.org.uk

Liikkeen omistaja on mies ja hänellä on kaksi koiraa. Hän ei ollut paikalla kun kävin siellä, mutta asiakaspalvelu on todella kiva ja ystävällinen. Siellä oli samaan aikaan mies juomassa limpparia, kun hänen naisseuralainen tutki lankoja eli siellä on keskellä liikettä sohvaryhmä, johon ympärille voi neuloa ja juoda jotain. Kiva idea. Kysyin, että pidetäänkö siellä neuleiltoja ja myyjä kertoi niiden olevan torstai-iltaisin. Jos olisin tiennyt tästä niin olisin käväissyt edellisenä iltana neulomassa muiden kanssa.

Liike on pieni, mutta ihana!

Liikkeellä on oma lankamerkki kuin : Knit or dye. Lankoja on monenlaisia. On huivilankoja taikka sukkalankoja. Kaikki on itsevärjätty. Ostin yhden sukkalangan, koska siinä on blingiä ja blingiä. Värivalikoima on hyvin herkullinen.




Toki siellä myydään muitakin lankoja. En niistä ottanut mitään kuvia :)

Tämä on erittäin sympaattinen lankakauppa. Harmi, että käyntini oli turhan pikainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti