tiistai 20. lokakuuta 2015

Lontoon käsityöliikkeet: Loop

Kello oli 17:10 kun astuin I Knit-liikkeestä ja katsoin nopeasti, että ehdinköhän käydä Loopissa. Puolijuoksua Waterloo-asemalle ja pikainen vilkaisu underground-karttaan osoitti, että täytyy hypätä Northern-linjaan London Bridgeen ja sieltä vaihtaa maanalaiseen, joka menee Angel Stationiin.

Kun saavuin Angel Stationiin, niin musiikki toivotti tervetulleeksi. Oli Sambaa ja ihmiset tanssivat siellä samban tahdissa. Vastapäätä oli ihana kukkakauppa, jossa myytiin auringonkukkia. Minua huvitti mielettömästi, että nyt ollaan enkelten valtakunnassa.

Musiikkia ja kauniita kukkia. Ilmapiiri oli todella rento, mutta Loop liike on kartan mukaan todella lähellä maanalaista ja se onkin noin 2-3 minuutin kävelymatkan päässä ja se on Camden marketin alueella, jossa on paljon pieniä liikkeitä. On antiikkiliikkeitä, kirpputoreja ja vaatekauppoja. Loop löytyi heti. Julkisivu on pinkkinen ja romanttinen.

Osoite: 15 Camden Passage
Maanalainen: Angel. Nettiosoite: www.loopknitting.com 





Liikkeessä on paljon lankoja, joista en ole kuullut aiemmin. Liike on kaksikerroksinen ja niin paljon ihania lankoja ja olin kuin taivaassa. Jokaisessa hyllyssä on jotain nähtävää. On paljon neuleita ja ohjeita. Siellä toisessa kerroksessa on ns.kirjasto ja sen vieressä on sohvaryhmä. Siellä istui kaksi pukumiestä ja naisia neulomassa. Yksi niistä naisista tunnisti minut käsityömessuista. Olin ostanut häneltä lankoja. Jäimme juttelemaan ja hän kertoi olevansa osa-aikainen myyjä Loopissa ja tulee myös vapaa-ajalla neulomaan tänne. Kysyin pukumieheltä, että mitä hän neuloo. Hän puuskahti, ettei nyt enää tiedä. Muut nauroivat hänelle ja yksi naisista sanoi, että hän neuloo puseroa. Mies siihen, että ahaa. Hän on siis pulassa oman neuleen kanssa ja muut neuvoivat häntä. Liikkeen myyjä sanoi, että suljemme nyt. Jäin huokailemaan, että eih. Ei voi olla totta, miten voinkaan lähteä täältä, kun en ole nähnyt kaikkea. Kysyin myyjältä, että onko hänellä jotain kerrottavaa liikkeestä. Hän sanoi, this is lovely!Hän esitteli liikkeen kangaskassia ja ostin sen lankaostoksien lisäksi. Ensi kerralla siis pidemmäksi ajaksi. Kello oli jo kuusi ja Lontoo on pimeä. Jäin puistoon istumaan ja katselemaan kaupunginosan letkeää menoa. Katsoin kelloa ja päätin lähteä vielä katsomaan Big Beniä ja London eyeetä. Iltayhdeksältä astun junaan, joka vie minut Prestoniin ystäväni luo.


Kiitos Lontoo! Olet aivan ihana kaupunki! I will come back!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti