sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kotinuttu

Putkiremontti on toisinaan hyvä asia, jos löytää yhdeksän Puro-lankakerää asunnon tyhjennyksessä. Näin minulle kävi ja en heti tiennyt mitä minä niillä kutoisin/virkkaisin.

Tällä viikolla olin flunssassa ja halusin virkata jotain helppoa. Olin joskus virkannut tälläisiä nuttuja. Ohje on Strömsöstä. Mieli sanoa, että meni kuin Strömössä tai sitten ei mennyt kuin Strömsössä. 


Tämä on niin yksinkertainen neule, eli kaksi "kuusikulmioista" tulee takki/nuttu ja se koko vain muuttuu sen mukaan miten paljon/vähän virkkaa. Voi virkata nukelle tai sitten virkata aikuiselle.

Olen tälläisiä nuttuja virkannut varmaan jo kuusi. Kaksi vauvalle, yhden nukelle ja sitten kaksi nuttua purosta. Toisen nutun annoin kiitokseksi Neuleretriitin yhteisjärjestelyistä. (Vuonna 2014 järjestimme ensimmäisen viittomakielisen neuleretriitin ja se oli menestys.) Nyt tämä viimeisin on itselleni kylmille talvi-illoille kotioloissa.

Täytyy sanoa, etten ihan oikein ihastunut lopputulokseen, mutta langan perusolemus on juuri sellainen, että annetaan värien elää omaa tahtia ja luoda itse lopputuloksen. Puro-lanka itsessään on ihana lanka neuloa/virkata. On niin mukava neuloa/virkata sillä pehmeällä langalla ja väritkin vaihtuvat aina mukavasti ettei tylsiydy. En tiedä, jos olisi vain yksivärinen lanka niin niin motivoisiko se virkkaukseen.


 Lanka: Novitan Puro (vajaa 9 kerää)
Virkkuukoukku: 4mm
Ohje: Strömsöstä  muunneltu. 

Kirjoitan tähän itselleni muistiin ja ehkä muillekin, jos haluaa virkata siinä tapauksessa jos linkki ei enää toimi. 1)Luo 4 silmukkaa, tee piilosilmukka 1.silmukkaan (=pyöreä)
Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa (=1.pylväs) ja virkkaa kaksi pylvästä (tulee kolme pylvästä), sitten kaksi ketjusilmukkaa. Sitten kolme pylvästä jne niin tulee kuusi kulmaa.


Kuusi kulmaa

Sitten kaksi ketjusilmukkaa (1Pylväs" ja sitten jokaiseen pylväseen yksi pylväs, kulmiin tulee kaksi pylvästä ja kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä.

Jatka niin kauan tätä, kun riittää (tahtoa, lankaa, kokoa tai mitä vaan). Tee toinen samanlainen.



Peppi Pitkätossun väriset...

Kun alkaa riittää koko  niin voi virkata lisää leveyttä taikka pituutta siihen kohtaan mihin haluaa/tarvitsee lisätä. Minä virkkasin tähän nuttuun lisää leveyttä rinnan kohdalle ja pituutta. Ompelin nutun kiinni myös edessä.

Tää menee kyllä joko itselleni kotikäyttöön tai lähtee maailmalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti