lauantai 17. lokakuuta 2015

Lontoon käsityöliikkeet: Liberty

Liberty on vanha muotitavaratalo, joka on perustettu 1875. Hesarin artikkelin mukaan kankaat ovat kuuluneet tavaratalon valikoimaan ja niistä tavaratalo on tunnettu. Minua kiinnosti nimenomaan kankaat. En yhtään odottanut, miltä se talo näytti.

Osoite: Regent Street, Lontoo

Astuin siis John Lewis - tavaratalosta ulos vasemmalle ja sitten vaihdoin oikealle ja käännyin Regent Streetille ja kävelin varmaan kaksi poikkikatua ja vaihdoin vasemmalle ja se tavaratalo on yhden poikkikadun kulmassa.
Liberty

Tänne nimenomaan kannattaa tulla klo 12:n aikaan koska silloin on hieno show kun kello lyö 12.
Pääsisäänkäynti

 Käsityökankaat ja käsityötavarat myydään ylimmässä kerroksessa ja sinne pääsee kätevästi hissillä. Mutta tämä talo on itse nähtävyys. En voi muuta kuin haukkoa henkeä, kun näin talon ja sitten päästä sisään. Niin paljon yksityiskohtia ja kauneutta! Kaunis talo ja talon henki on todella ihana. Asiakaspalvelu on oikeasti todella ystävällistä. Kun kysyin lupaa ottaa kuvia niin vastaus on kyllä.
Tavaratalon silkkihuivi maksaa 300 puntaa. Hienoa silkkiä ja kaikki. Siellä on myös ihana jalokiviosasto, jossa kaikki jalokivet välkkyivät valossa. On ihana paperiosasto, jossa myydään kortteja, julisteita ja paperia. 

Sitten se kangasosasto! Ihan kuin olisin hypännyt aikakoneessa takaisin 1800 -luvulle. Kaikki kankaat olivat seinillä ja tiskin takana seisoi myyjä. Kukkakankaat ovat aivan ihastuttavia, mutta metrihinta hirvitti. 

Liberty myy myös omaa ompelukonetta ja radiota. Ihana kukkakuosi.

 Libertyn lankavalikoima on koostuu vain Rowanista. Siellä ei myydä mitään muuta kuin Rowania. Olen jotenkin käsittänyt, että Rowan on suosituin lankamerkki Englannissa. Niinkuin meillä se on Novita.
Voisin todella mennä tuohon istumaan ja neulomaan. Seuraisin samalla kadun vilinää.
Englannissa on siis paljon kirjontajuttuja ja ihania ristipistosettejä. En voi muuta kuin ihastella.
Kirjontasettejä jokaiseen makuun. Voi tehdä avainperäimiä tai tyynyn tai..mitä vaan.
Ristipisto-mallit ovat esillä näin kauniilla tavalla. 

Lopuksi esittelen teille kaksi kaunista ja ihanaa kuvaa. Vaikka tavaratalossa on paljon enemmän kuvattavaa ja kerrottavaa. Eli jos lähdette Lontooseen niin ottakaa tämä kohteeksi. On niin ihana talo!
Tulee ihan oma lankapuhelinmuistoni mieleen. 
Huumoria ja iloa seinillä! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti