lauantai 17. lokakuuta 2015

Lontoon käsityöliikkeet osa 1: John Lewis

Aamulla hotellissa mittailin aikatauluani ja käsityöliikkeitä ja suunnittelin reittini niin, että ehtisin käydä kuudessa käsityöliikkeessä päivän mittaan ja kuitenkin nähdä Lontoon nähtävyydet samalla kerralla. Olin siis lähdössä illan yhdeksän junaan pohjois-englantiin. Aikaa pitäisi olla riittävästi, mutta monet käsityöliikkeet sulkevat ovensa klo 18. Loppujen lopuksi ehdin vain käydä viidessä ja tutustua Lontooseen. Kävin seuraavissa liikkeissä: 1)John Lewis 2)Liberty 3) Prick Your Fingers 4) I knit London 5) Loop. Piti käydä vielä Knit with attitude-liikkeessä, mutten ehtinyt enää sinne.

Ensimmäisenä kohteena on siis reittisuunnitelmassa John Lewis.

JOHN LEWIS

Osoite: 300 Oxford Street, Lontoo

Siis maanalaisella Oxford Streetiin ja kävelen asemalta vasemmalle niin kauan kuin tulee talo vastaan.

John Lewis on suuri tavaratalo, suurempi kuin meidän Stockmann. Siellä myydään kaikenlaisia tavaroita, mitä ihminen voi tarvita. Hesarin artikkelin mukaan siellä on hyvä valikoima käsityötavaroita, mutta varoitteli ruuhkaa.

Kun tulin sisään taloon niin mietin omaa nukkavieruisuuttani, vaikka olen kyllä laittanut hiukset ja meikkanut. Siellä asiakkaat (siis muut kuin minä) ovat pukeutuneet hienommin. Ainakin omasta mielestäni. Kysyin neuvoa myyjältä, että mistä kerroksesta myydään käsityötavaroita ja ainakin asiakaspalvelu on todella ystävällistä. Sain todella hymyilevää ja kunnon opastuksen osastoon. Se oli muistaakseni 4. kerroksessa. Huomasin samalla että kolmas kerros on pyhitetty kokonaan joululle. Wau.

Tämä kaveri tuli vastaan liukuportaissa. Osasto on samassa kerroksessa kuin lasten leikkiosasto. Loogista, että käsityöosasto kuuluu samaan osastoon???

Hieno! Aloin miettiä, kuinka monta legopalaa tässä hahmossa on?
Jämälankaidea!

Kankaita on kivasti ja tykkään juuri näistä kuoseista!

John Lewis myy omia ompelukoneita! Mitkä värit!

Siellä myydään kivasti erilaisia kirjontatöitä, ristipistostöitä ja kaikki materiaalit löytyy


Siellä myydään todella kivoja käsityöpaketteja. Pakettiin kuuluu langat, puikot ja ohje.
Diggaan kovasti Jaden suklaatehdas- satua niin oli ihana bongata tämä tyyny.

Siellä myydään todella laajasti käsityötavaroita. On lankoja, kankaita, käsityötavaroita ja keskellä osastoa on kuusi ihmistä ompelemassa jotain töitä. Jäi epäselväksi, onko he henkilökuntaa tai saako tulla ompelemaan. Ihmiset ovat niin keskittyneitä niin en halunnut häiritä kysymyksilläni. Tämä on minusta laajin käsityötavaratalo, missä olen koskaan ollut käynyt. Kaikkea saa sieltä hyvin. On Rowania, Debbie Blissiä ja vaikka mitä muita lankoja.

Ompelijalle tämä on ihan paratiisi, on kaikkea mitä tarvitaan ompeluun. Jos asuisin Lontoossa ja tarvitsen ihan perusjuttuja niin asioisin täällä. Asiakaspalvelu on aivan loistava!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti