lauantai 11. kesäkuuta 2016

Tour de Sock, stage 1

Osallistun ensimmäistä kertaa tähän Tour de Sock-kisaan. Kun ilmoittauduin kisaan niin en ajattellut olevani kilpailija vaan päätin haastaa itseni uuteen juttuun ja myöskin herättää käsityömotivaatiotani. On ollut se hieman hukassa,

Haaste se on ollut ja on edelleen. Koska on vielä tämän etapin lisäksi viisi etappia edessä. 

Kiinnostavaa tässä on se, että neuleohjeet ovat uusia ja monet neulesuunnittelijat ovat tässä mukana. Monet sukkalankavalmistajat ovat tässä mukana sponsorin muodossa ja tosiaan kaikki raha, mikä tulee menee lääkärit ilman rajoja- järjestöön. Eli ainakin 6.5eurolla saa tuettua hyvää ja saa samalla kuusi erilaista ohjetta. Lisäksi kisojen puolesta on valtava tohina somessa. Saan mielenkiinnolla seurata muitakin kisaajia ja lukea heidän kokemuksia. 

Mun ensikosketus ei ollut järin hieno, koska mulla oli ensiksi liian paksut puikot 2.5mm ja ensimmäinen sukkaetappi oli pitsisukat. Pitsisukat ei ole oikein mun juttu. Mulle tuli ensiksi aivan reikäinen sukka. Oli ruman näköistä ja purin varmaan jo 10 kertaa. Sillä ajalla on ensimmäinen suomalainen mennyt maaliin lähes 10 tunnissa on saanut sukkaparin. Sain jälkikäteen kuulla, että viisi ensimmäistä suomalaista on päässyt maaliin ensimmäisinä. Hyvä Suomi!!!

Ajattelin, että hyvä jos on saanut sukkaparin 10 päivässä, mutta 10 päivää on kulunut ja ei ole edes ensimmäistä valmis. Haasteita on monta. Ohuet puikot 2.25mm osoittautui sopivaksi. Kuvio oli aluksi tosi vaikea, mutta tänään huomasin, että nyt en tarvii enää paperia vaan se menee ihan ulkomuistista. Kiilakavennukset ovat tosi hankalia ja niitä olen jo kolme iltaa yrittänyt (ensimmäinen ilta noin puoli tuntia, toinen ilta 20 min ja kolmas puolituntia) Joten en viettänyt sukkien kanssa valtavasti aikaa. Samalla on paljon muutakin menossa. Luovutin kokonaan siitä kiilakavennuskuviosta, koska en saanut mitenkään siistiä jälkeä. 

Tässä sukkaprojektissa opin valtavasti uusia asioita. Opin lukemaan englannin kielistä sukkaohjetta, ranskalaisen kantapään ja uusia kavennustekniikoita. En ole vielä saanut sukkaa valmiiksi, mutta ainakin tulee tähän sukkaan vielä uusi tekniikka , joita  pääsen/joudun opettelemaan on silmukointi.

Tour de Socks-kisa on sukkaneulojien formula-ajot. Minua huvittaa ajatus, että kisaajat saavat kannatusta kotoa, että he saavat istua nojatuolissa ja ympärillä hääräävät tukijoukot. Jos tarvii suklaata niin voi saada jopa sen syöttäjän, kunhan neulonta ei keskeydy. Minulla pitäisi olla sellainen tukijoukko. Mutta sain tavallaan tukijoukon viittomakielisten kädentaitajista. Kiitos heille kaikille. Tärkein neuvo oli tähän mennessä. Istudu. Hengitä syvään ja neulo silmukka kerrallaan. :)

Huomenna starttaa toinen etappi. Itse yritän saada tämän sukan valmiiksi niin neulon kaverin vasta myöhemmin. Ehkä minun Tour de Sock kisa saa aikaan vain yksinäisiä sukkia vailla paria. Se näkee aika.
Twists&Turns
Adrianne Fong
2.25mm Filcolana Arwette Classic Large

Tsemppiä Suomalaiset seuraavaan etappiin. Tämä etana tulee hitaasti, mutta varmasti.

          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti