sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hyvää Uutta Vuotta 2016

Voi hyvänen aika, kun blogin päivitys on mennyt ihan nollilleen, vaikka olen itse puuhastellut paljon ja olen ollut netin ääressä. Ehkä keittiön suunnitteleminen on jotenkin vienyt voimia. Nyt on ainakin saatu keittiötoimittajan valittua ja suunniteltua. Seuraava etappi on tietenkin taloyhtiön hyväksyntä.
Asunnon suhteen on ollut todella raskasta, kun putkiremontti ei ihan mennyt minun mielestäni putkeen. On ollut paljon yllätyksiä ja piti asioita suunnitella uudestaan ja uudestaan. Ainakin suuren päätöksen olen tehnyt. Kun saan remontin valmiiksi niin myyn huoneiston. En enää halua asua ja elää siellä talonyhtiössä. Asiat yleensä järjestyvät.

Mutta käsitöihin.

Yritin etsiä kännykän galleriasta kuvia kaikista käsitöistä. Huomasin, etten ole esimerkiksi ottanut kuvia turvapaikkahakijoiden sukista. Ne on ihan perussukkia, mutta neuloin koolle 25, 29, 35 ja 42- sukat. Laitoin pakettiin vielä suklaata ja muutaman sukat. Tästä tuli itselleni hyvä mieli - ja olen aina joka joulu laittanut jotain sukkia hyväintekeväisyyteen. Järjestin joskus vuonna 2013 joulusukkatempauksen kuurojen palvelutaloon. Keräys tuotti 51 sukkaparia, 2 lapasta ja yhden huivin. Kaikki meni yksinäisille vanhuksille ja niille, joilla ei ole omaisia. Oli mahtavaa järjestää tälläisen keräyksen ja nähdä ihmisien halu auttaa ja välittäminen vanhuksia kohtaan.

Vuonna 2014 kudoin sukkia Hope-yhdistykseen ja tänä vuonna kudoin yhdelle kuurolle turvapaikkahakijaperheelle sukat.

Joulukuussa yleensä on näitä joulukalentereita ja osallistuin aluksi kahteen joulusukkakalenteriin. Toinen on Nina Laitisen joulusukkakalenteri ja toinen on missä neuloimme kerran- blogin jämäsukkakalenteriin. Jälkimmäiseen jämähdin täysin 2-luukkuun asti juuri sen takia, etten ole tyytyväinen minun sukkakärkeeni. Toisen eli Niina Laitisen joulusukkakalenteriin otin Vuorelma Veto- langan ja neuloin joka päivä kalenteria. Tosin yhden kalenteriluukun neuloin kahteen kertaan, kun minulla meni silmät ristiin päivien kohdassa. Yhden luukun verran piti purkaa, kun ei kuviot kohdistunut ollenkaan. Joulusukkakalenterisukat ovat tosi ihana neuloa, kun on ihana lanka. Siitä tuli todella tiukka polvisukat. Mietin, että kukahan on tämän sukkaparin tuhkimo. Itselläni on paksut pohkeet ja kuitenkin omistan jo muutaman parin sukkia. Tapaninpäivänä serkkuni tuli käymään ja kysyin häneltä, että oletko sinä tämän sukkaparin tuhkimo. Hänelle juuri ja juuri sopi jalkaan. Hän on sitten onnellinen tuhkimo.

Malli: Nina Laitinen Designs Joulusukkalenteri
Lanka: Vuorelman Veto
Puikkokoko: 3.5mm
Serkkuni Pia sai sukat
Viime loppiaisena oli todella kylmä aamu ja lähdin Veetin kanssa ulos aamulla. Ulkona näytti -25astetta pakkasta. Veeti itki lenkillä eli nosti tassuja ja kirkui. Aamulenkki oli sen verran järkyttävä, että kotiin päästyäni menin suoraan hakemaan pyyhkeitä ja lämmittelin koirani tassuja. Kun koirani Veeti rauhoittui niin menin lankakoriini ja löysin kolme kerää Joki-lankaa ja aloin neuloa sukat Veetille. 

Testasin sukat päivälenkillä ja se sopi oikein hyvin takajaloille, mutta etutassuille piti kehitellä jotain muuta. Veeti otti sukat mielellään jalkaan ja ei halunnut minun ottavani niitä ollenkaan pois. Söpöä.
Etutassuille sitten sovelsin jotenkin yhtä ohjetta jonka löysin 1/2012 lehdestä, jossa on vauvan ylipolven sukkaohje. Mutta sovellukseni meni ihan oman pään ja tuntuman mukaisesti. Seuraavana päivänä ostin tarranauhaa ja on sitten kaikki sukat pysynyt hyvin jalassa ja Veeti tykkää ihan oikeasti näistä sukista.

Ohje:

Loin 24 silmukkaa nelospuikoille ja jokaiseen puikkoon 6 silmukkaa. 10 kierrosta 2o2n-joustinneuletta ja 1. ja 4.puikon kohdalla pelkkää oikeaa 2. ja 3.puikoilla nurjaa ja jokaisella 2.kerroksella ensimmäinen silmukka 2.puikon alussa neulotaan silmukka kahteen kertaan nurjan eli otetaan ensin puikon takimmainen nurja ja sitten edessä toinen nurja eli lisätään silmukoiden määrää. Sama tehdään 3.puikon viimeisellä silmukalla. Kun 2. ja 3.puikoilla on jo 10 silmukkaa per puikko niin neulotaan viisi kierrosta normaalisti ne puikot nurin. Kun on jo neulottu 5 kierrosta niin aletaan joka toinen kierros kaventaa silmukoita samalla tavalla eli 2.puikon alussa ja 3.puikon lopussa kaksi silmukkaa nurin yhteen. Kunnes kaikilla puikoilla on 6 silmukkaa. Sitten neulotaan aina oikeaa niin kauan kun tassun  kynnet peittyvät ja sitten aletaan joka kierroksella kaventaa kunnes jokaisessa puikoissa on kaksi silmukkaa niin kaikki vedetään yli ja päätellään hyvin.


Lanka: Novita Joki
Puikkokoko: 4mm
Ohje:ylhäällä
Kenelle: Veetille, koiralleni.

Kävin ystäväni kanssa Himmelikurssilla, Sipoossa marraskuun lopussa. Mulla on edelleen olkihimmeli kesken. Ystäväni teki kurssilla lasiputkesta himmelikorvikset ja minäkin mietin tekeväni samat. Kävin seuraavalla viikolla Hobby Pointissa ostamassa metallilankaa ja löysin metalliputkia Askarelli-liikkeessä ja tein itselleni himmelikorvikset.



Työtoverini vaihtoi yllättäen työpaikkaa ja minulle tuli oikeasti todella ikävä häntä. On ollut tosi ilo työskentellä hänen kanssa yli 12 vuotta. Hän on aina jaksanut tulkata minulle ja kertoa kaikki työpaikan juorut minulle. Kun muut työkaverit ei oikein kerro minulle mitään. Hänen kanssa vietän myös vapaa-aikaani ja viesteilemme usein viikon mittaan. On yhteinen huumoritaju.

Syksy on ollut minulle aika rankka, kun ei ole enää bestistä töissä ja en oikein ole muiden kanssa niin hyvää pataa. Tulen toki kaikkien kanssa toimeen, mutta hän on minun ystäväni. Olen kaikesta huolimatta iloinen, että hän löysi itselleen työpaikan ja mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä muualla.

Onneksi pidämme yhteyttä koko ajan. Hänen lähtö on ollut varmaan pomolleni järkytys, kun ei järjestetty mitään lahjakeräystä tai vastaavaa. Päätin neuloa hänelle yksinkertaisen kolmiohuivin vironvillasta. Olimme toisen entisen työkaverin kanssa Tallinnassa käsityömatkalla syyskuun lopussa ja löysin ihanan vironvillalankaa Karnaluksista. Lanka painoi 185gr ja sitä myytiin kilohinnalla. Kilohinta oli 23 euroa ja lanka sitten maksoi noin 10euroa. Malli on Kerällä-kirjasta.
Malli: Kerällä- kirja
Puikko 2.5mm 80cm pyöröpuikko
Kenelle: rakkaalle ystävälleni

Joulukuussa osallistuin Snurren pikkujouluihin, joka oli 1.12. Siellä oli paljon ihmisiä. Ihana, kun Helsingissä on näin ihana neulekauppa. Helsingissä on oikeasti kaksi neulekauppaa, josta tykkään ihan hirmuisesti on pieni Villalanka-puoti ja sitten Snurre. Käyn sitten välillä ostamassa K-citymarketista novita-lankoja. Oulunkylän lankamaailmassa käyn hyvin harvoin.

Kävin myös neuletapaamisessa 2.12. Peroba Cafeessa ja on aina ihana tavata vanhoja tuttuja vuosien varrelta. Siellä oli myös Ilun Handut- eli oli samalla ihana väriterapia ilta ja ostaa lankoja kotiin asti.

Tällä hetkellä neulon kolmea sukkaa vuorotellen ja myöskin yhtä huivia.

Tämä blogi kaipaa jotain parannusta, mä mietin asiaa ja kokeilen kaikenlaista. Luultavasti tämä blogi muuttuu ajan myötä käyttäjäystävällisemmäksi ja minulle mukavammaksi tavaksi päivittää jotain.

Toivotan oikein Hyvää Uutta Vuotta 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti